Gepost op

Een trouwlocatie uitkiezen

trouwlocatie

Een trouwlocatie uitkiezen

Gefeliciteerd met jullie verloving! In de periode tussen de verloving en jullie trouwdag staan veel keuzes je op te wachten. Een van de belangrijkste keuzes is het vinden van de voor jullie perfecte trouwlocatie. Waar moet je op letten bij het kiezen van deze plek?

Stijl en smaak

De keuze aan trouwlocaties is ontelbaar. Met veel locaties kan je kennismaken tijdens de Open Toptrouwlocatie Route. Meerdere malen per jaar openen trouwlocaties hun deuren voor verloofde stellen en geven je een tipje van de bijna letterlijke sluier wat zij te bieden hebben. Dit soort dagen zijn sowieso een aanrader, omdat veel locaties ook fotografen, DJ’s en stylisten uitnodigen als sfeermakers. Zo maak je ook gelijk kennis met andere leveranciers voor je trouwdag! Maar, durf ook door de furore van de locatie heen te kijken. Biedt de ruimte voldoende mogelijkheden voor jullie plannen? Bedenk vooral of jullie jezelf zien rondlopen samen met familie en vrienden op deze plek. Geeft het jullie hetzelfde gevoel als wat je hoopt te krijgen op de trouwdag zelf? Dan kom je aardig in de buurt!

Ceremonie en feest

De locatie voor de trouwceremonie dien je vooraf vast te leggen bij de gemeente. Maar ook daarin zijn meerdere keuzes mogelijk. Trouwen op het stadhuis, of bij een goedgekeurde andere plek (let op: gemeenten hebben hier zo hun regels voor!). Bespreek vooraf ook goed met elkaar of jullie het jawoord ook nog in de kerk willen geven. Hef je graag het glas met familie en vrienden achteraf? Een receptie of feest ligt dan snel voor de hand. Als jullie niet de hele trouwdag in de auto (of zelfs file) willen doorbrengen bieden goedgekeurde trouwlocaties met een feestzaal uitkomst. Veel evenementenlocaties hebben hier ervaring mee. Zij kunnen je helpen om de hele dag de sfeer te creëren die jullie voor ogen hebben.

Location, location, location

Net als bij het kopen van een huis is een van de belangrijkste afwegingen de daadwerkelijke plaats. Jullie kunnen stuiten op een idyllisch boerderijtje, maar de industriegebouwen aan de overkant zetten je toch weer aan het denken. Zeker als jullie op de trouwlocatie graag mooie foto’s willen maken is ook de omgeving belangrijk om te beoordelen.

Bonuspunten

Uiteraard speelt het budget een andere belangrijke rol bij de keuze. Bespreek vooraf wat jullie maximale ruimte is en vraag verschillende offertes op bij locaties die jullie bezoeken. Vraag ook goed na welke service er inclusief geboden wordt en waar je voor moet bijbetalen, de zogeheten kleine lettertjes. Goed om in je achterhoofd te houden:

  • Een drankarrangement of drank op nacalculatie
  • Servicekosten voor het aansnijden van jullie bruidstaart
  • Gebruik van audiovisuele middelen zoals beamers en microfoons

Geld, stijl en reizen spelen allemaal een grote rol bij jullie keuze. Maar, het belangrijkste bij het kiezen van jullie trouwlocatie is dat jullie er beiden een goed gevoel bij krijgen. Neem dus de tijd en ga vooral meerdere malen terug om jullie keuze te maken!

Bron: Trouwlocatie Wolfslaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *